Blog"Streven naar het goede is ontroerender dan het goede zelf"

Bianca Stigter

Ja!

dinsdag, 03 januari 2012 - 12:05
Nadat Victor in april 2011 de marathon van Rotterdam liep en daarmee een mooi sponsorbedrag bij elkaar bracht voor het goede doel: Stichting Ambulance Wens, ontstond het idee. Ik mailde de dag na de marathon burgemeester Aboutaleb met de vraag of hij er wat geld voor over zou hebben om ter ere van het vijfjarig bestaan van deze stichting een verhalenbundel uit te brengen. Het antwoord was: Ja!
Wat begon als een verzameling fragmenten uit het levensverhaal van de oprichter Kees Veldboer, werd een bredere verhalenbundel van zowel de oprichter, de vrijwilligers en van patienten en nabestaanden. Het boek zou namelijk niet in eigen beheer in kleine oplage moeten verschijnen, maar -op verzoek van Kees-, door een uitgever moeten worden uitgegeven. Dat vraag een andere aanpak. Ik ging er mee naar de Rotterdamse uitgever Lemniscaat (∞, toevallig dat dit symbool op mijn website al een rol speelt). Het antwoord van de uitgever was: Ja! Een boek maken dat lezenswaardig is voor een groter publiek, dat moet lezen als een trein. Ik vroeg de beste tekstschrijver Jeanine Mies om te redigeren en ze zei: Ja! Een boek dat uitgegeven wordt door nota bene Lemniscaat: dat moet er prachtig gaan uitzien! Ik vroeg mijn favoriete vormgeefster Mariel Lam. En haar antwoord was: Ja!
Hiermee ga ik het nieuwe jaar in: als je een vraag stelt voor hulp of samenwerking, kun je zomaar een 'ja' krijgen. Op een prachtig jaar met mooie verhalen en met liefdevolle samenwerking om tot de mooiste resultaten te komen!


Tags : Stichting Ambulance Wens, 2012, samenwerken, durven vragen


1 reacties

Reactie door Kees Veldboer op dinsdag, 03 januari 2012 - 14:10
"Hoi Lausanne, Het gaat prachtig worden daar ben ik van overtuigd. Leuk dat er ook nog spontane mensen zijn op deze wereld die niet alleen aan zich zelf denken en je "gewoon" helpen! Groetjes, Kees"


Laat een reactie achter

Naam
E-mailadres
Bericht
Typ de code links hier in: